Blog

28 juni 2017

Satelliet provider Joyne gaat starten

Afbeeldingsresultaat voor joyne

Joyne is de nieuwe Nederlandse provider voor digitale radio en televisie via de satelliet.  Vanaf medio juli zal Joyne gaan uitzenden en is dan een alternatief voor Canal Digitaal.

Dacom is benaderd door deze nieuwe provider voor dealerschap in de binnenvaart en houdt u op de hoogte over het verloop.

Joyne

Joyne heeft een overeenkomst afgesloten met het satelliet bedrijf Eutelsat en gaat het zenderaanbod in eigen beheer via de Eutelsat 9B satelliet op 9 graden oost uitzenden. De zenders worden zoveel als mogelijk in HD weergegeven en in twee flexibele abonnementsvormen aangeboden. Men kan een abonnement voor een periode van één, drie, zes of twaalf maanden afsluiten. Bij een abonnementsvorm van kortere duur wordt de maandelijkse abonnementsprijs hoger dan bij een jaarabonnement. De 1/3/6 maand abonnementen worden als prepaid aangeboden, men betaald het abonnement vooraf en kan zelf bepalen wanneer het abonnement gebruikt wordt, met een minimum van 1 maand. Het tegoed is maximaal 1 jaar geldig.

Joyne Travel Lite abonnement:

De eerste abonnementsvorm is Travel Lite en is voornamelijk bedoeld voor de recreatiemarkt. Het heeft een flexibele abonnementsvorm waarmee het eventueel mogelijk is om in blokken van een maand de gewenste activatiedatum te kiezen. De aansluitkosten bij het Travel Lite abonnement zijn dertig euro. Extra smartcards koppelen aan het hoofdabonnement is bij Travel Lite niet mogelijk. Kiest men voor het Travel Lite abonnement van één, drie of zes maanden dan dient het volledige abonnementsbedrag vooraf betaald te worden.

Joyne Travel Lite Zenderaanbod:

Het zenderaanbod is nog niet helemaal definitief echter wordt naar alle waarschijnlijkheid

NPO 1NPO 2NPO 3RTL4RTL5SBS6RTL7Net5Veronica / Disney XDRTL8SBS9RTLZ

Discovery ChannelOmroep ZeelandOmroep FryslânRTV DrentheRTV NoordRTV OostTV WestOmroep GelderlandOmroep BrabantL1TVEurosport 1 HD

 

Joyne Travel Lite Prijzen:

Joyne kan op dit moment nog geen definitieve prijsstelling van de abonnementen bekendmaken maar geeft desgevraagd wel richtprijzen. 

Looptijd Maandelijks Aansluitkosten Activatie Betaling Extra smartkaart
1 Maand € 30,00 € 30,00 Instelbare periode van 1 maand Vooraf het totaalbedrag Niet Mogelijk
3 Maanden € 20,00 € 30,00 Instelbare periode en eventueel in 3 blokken van 1 maand Vooraf het totaalbedrag Niet Mogelijk
6 Maanden € 15,00 € 30,00 Instelbare periode en eventueel in 6 blokken van 1 maand Vooraf het totaalbedrag Niet Mogelijk
12 Maanden € 13,00 € 30,00 Instelbare periode van 12 maanden Maandelijks Niet Mogelijk

 

 

Joyne Basispakket abonnement:

Het Basispakket van Joyne biedt dezelfde zenders als het Travel Lite-abonnement aangevuld met onderstaande zenders. Joyne is de eerste aanbieder die FOX Sports Eredivisie 1, FOX Sports Eredivisie 3 en FOX Sports Eredivisie 5 in het basispakket gaat aanbieden. Net als bij Travel Lite dient het volledige abonnementsbedrag bij een contractperiode korter dan twaalf maanden vooruit betaald te worden en bedraagt bij alle abonnementsvormen de aansluitkosten dertig euro.

Joyne Basispakket Zenderaanbod:

Als Travel lite, aangevuld met

Nat GeoEurosport 2EénCanvasKetnetFOX

       Afbeeldingsresultaat voor nashvilletv      

 

   

  

 

Joyne Basispakket Prijzen:

Joyne kan op dit moment nog geen definitieve prijsstelling van de abonnementen bekendmaken maar geeft desgevraagd wel richtprijzen.

Looptijd Maandelijks Aansluitkosten Activatie Betaling Extra smartkaart
1 Maand € 40,00 € 30,00 Instelbare periode van 1 maand Vooraf het totaalbedrag Mogelijk
3 Maanden € 33,00 € 30,00 Instelbare periode en eventueel in 3 blokken van 1 maand Vooraf het totaalbedrag Mogelijk
6 Maanden € 27,50 € 30,00 Instelbare periode en eventueel in 6 blokken van 1 maand Vooraf het totaalbedrag Mogelijk
12 Maanden € 22,50 € 30,00 Instelbare periode van 12 maanden Maandelijks Mogelijk

 

Radio zenders:

Met beide abonnementen worden ook enkele radiozenders aangeboden: NPO Radio 1-5 en de Talpa Radio-zenders (Radio Veronica, Radio 538, Radio 10, Sky Radio) alsmede RadioNL.

Ziggo Sport en Film zenders:

Op dit moment is Joyne nog in onderhandeling met diverse media zoals o.a. Ziggo Sport waardoor het aanbod eventueel nog kan wijzigen. Joyne zegt echter voorlopig nog geen filmaanbod (zoals Film1) aan te bieden. Joyne kijkt nog naar mogelijkheden voor een aanbod via internet wat dan eventueel later wordt aangeboden.

Extra smartcards:

Enkel bij het basisabonnement kunnen aan de hoofdkaart maximaal 3 extra smartcards gekoppeld worden. De kosten van de extra smartcard bedragen vijf euro per maand met eenmalige aansluitkosten van tien euro per extra smartcard. Met de extra smartcard kunnen alle kanalen bekeken worden die ook op de hoofdkaart zichtbaar zijn. Voor een extra smartcard-abonnement heeft u net als een hoofdkaart een CI+ module nodig.

Conax CI+ module:

Joyne maakt bij de codering van het zenderaanbod, gebruik van de Conax-codering. Om naar de zenders te kunnen kijken is een Conax CI+ module met inwendige virtuele smartcard nodig. Deze CI+ module wordt medio Juli leverbaar voor een prijs van rond de 99 euro.

Huidige HD satellietontvangers:

Joyne gaat niet met eigen receiver of een fysieke smartcard werken, maar zegt dat alle HD-satellietontvangers met een CI-slot (geen M7 modellen van CanalDigitaal) geschikt zijn voor gebruik van de benodigde Conax CI+ module.

Ontvangst van Joyne op Eutelsat 9B:

Pas nadat Joyne is gestart met het uitzenden van het zenderaanbod kunnen er verschillende satellietsystemen en receivers getest worden met deze nieuwe provider. Wij verwachten geen problemen met alle 60 cm satellietantennes, echter voor sommige antennes zou er een software update nodig zijn om deze satellietpositie te kunnen volgen. Op Eutelsat 9B worden bijna tot geen overige vrije kanalen uitgezonden. Voor bijvoorbeeld vrije Duitse kanalen dient u te schakelen naar Astra 1. Er is op dit moment nog geen Duo LNB verkrijgbaar voor combinatie ontvangst met een andere satelliet.

Wanneer Joyne:

Joyne geeft aan omstreeks Juli te starten met het zenderaanbod. Zodra de uitzendingen zijn begonnen gaat Dacom testen. Na deze test komen wij weer met een nieuwsbericht met onze bevindingen en een definitief zenderaanbod en prijzen.

 

Nieuwe Producten